Weg 13 geeft in de regen surrealistische beelden - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Mieke - WaarBenJij.nu Weg 13 geeft in de regen surrealistische beelden - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Mieke - WaarBenJij.nu

Weg 13 geeft in de regen surrealistische beelden

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

18 Augustus 2009 | Noorwegen, Oslo

Maandag 17 augustus
Reizen met de camper levert mooie plekjes om te kamperen op.. steeds besluiten we te overnachten op een plek waar we het wel mooi vinden zoals vrijdagavond. We waren onderweg naar Egersund en kwamen onderweg een stopplek tegen in de buurt van Jossingfjorden.. prachtige ronde rotsen.. tegenover een meertje en een mooi paadje om de camper in te rijden. Een plek om meteen verliefd op te worden. We besloten daar te blijven en een stuk te gaan wandelen voor het donker.. precies op tijd kwamen we weer terug bij de camper want het begon te regenen.. een bui die ongeveer 2 1/2 dag duurde.. heel bijzondere en bijna surrealistisch landschappen liet zien.. prachtig..maar na twee dagen aanhoudende plensbui wil je wel weer graag zon zien en warmte voelen.. wat ons doet besluiten dat we niet bij de Preikenstolen wachten op mooi weer (die wandeltocht komt wel in een andere vakantie.. ooit) maar door te rijden en dat hebben we gedaan. Internetten op plekjes waar de wereld bewoond was (weeronline is nog nooit zo druk bezocht door ons) en overnachten op het plekje dat niemand wist.. oftewel : Vaulali.. gewoon langs de weg in de buurt van een paar vakantiehuisjes en stikdonker.
Gisteravond waren we in Roldal waar we een camping opgezocht hebben.. de eerste sinds onze trektocht.. wat was die hete douche heerlijk!:)
Vanmorgen hebben we de staafkerk van Roldal bezocht.
We zitten nu nog te bekijken of we naar Bergen rijden of toch maar richting Hamar en dwars door Zweden gaan.. dat is zowieso iets wat we willen.. voor een deel langs de oostkust van Zweden naar beneden.

Dinsdag 18 augustus
Nah.. dat was het verhaal dat ik gisterenavond heb zitten typen. We zitten nu even in Voss..na de oude kerk: Vangskyrkje uit 1200 bezocht te hebben..
Hier hebben we weer internet.. dankzij onze wlan-adapter met externe antenne..
we gaan niet naar Bergen maar rijden zo dadelijk toch richting Hamar.. we zien wel hoever we komen. In Zweden is het ongeveer 5 gr. warmer en schijnt de zon.
Gisteravond en vanmorgen hebben we de kachel aan gehad, het was 12 gr. in de camper.
Tijd om iets warmere oorden op te gaan zoeken want m'n bechterew-klachten beginnen op te spelen.. het is hier te koud en te vochtig.
de route dwars door Noorwegen zal nog wel wat mooie plekken en uitzichten laten zien..
In ieder geval zijn we hier nog niet direkt uit want op genoeg plaatsen rijden we niet harder dan 40-60 km/uur.

We gaan zo weer verder rijden..
groet en knuffel van ons

P.S. Als iemand de fotootjes download op de laptop kan pa ze ook een keertje zien :)

• 19 Augustus 2009 - 09:20

Astrid.:

Hoi Mieke en Jan,

Wat een regen daar bij jullie... hier vallen de mussen zo'n beetje van het dak af..Maar het levert wel hele mooie plaatjes op, weer eens wat anders dan strak blauwe luchten.
    Fijn he, zo'n kacheltje aan boord. Lekker genieten hoor van alle luxe die je bij je hebt !

Goede reis verder en groet,
    Astrid.

• 19 Augustus 2009 - 18:03

Caroline:

ja, het weer wordt er hier in het noorden niet beter op. Regen en een koude wind. De ganzen zijn ook begonnen aan hun trektocht richting zuiden. Dus verstandig dat jullie dat ook doen :)

• 20 Augustus 2009 - 15:01

Margreet:

Wees net zo slim als de gansjes, kom naar het zuiden! ;-)
    Mooie plaatjes, je kunt je hart ophalen he?
    Hier is het bloedheet en morgen vertrekken we naar Samos, waar het ook nogal warm is. Pfffff!
    Joh, dat er in Noorwegen al een plaats naar je genoemd is!

• 04 September 2009 - 09:01

Miek37:

Surreal views indeed! Weet niet hoe het weer is waar jullie momenteel verblijven maar hier is inmiddels de herfst ingetreden, het komt echt met bakken uit de hemel en het waait zo hard dat de vijverplanten nog net niet helemaal kopje onder gaan maar het scheelt weinig, echt alles ligt plat, ook de struiken in de tuin. :-(

Verslag uit: Noorwegen, Oslo

Yeah... met de camper door Europa

Yeah....
eindelijk hebben we nu sinds een paar dagen een camper voor de deur staan..
Jeetje wat waren we daar loeidruk mee..
Iedere dag maar internet afspeuren en dan weer naar bedrijven rijden waar we wat gevonden dachten te hebben... om dan te zien dat het weer tegen viel.. en wat deed bedenken dat we toch maar in een hogere prijsklasse moesten gaan zoeken... tsja... dat hebben we ons wel een paar keer bedacht.. hahaha...
maar die van 40.000,- euro.. werd het toch maar net niet... :))

We hebben een mooie op de kop kunnen tikken... we zijn er dan ook heel blij mee... maar nog zo knotsdruk met alles wat we er nog bij moeten kopen..
zaterdag hopen we er vandoor te gaan.. Lupo z'n bloed hebben we nog snel laten testen op rabiës en nu kunnen we beginnen met Noorwegen want onze dreutel mag mee.. de uitslag was goed.. Noorwegen stelt hoge eisen..
Welke landen we gaan doorkruisen weten we nog niet exact.. we moeten zelfs nog uitzoeken welke route we gaan en of we met de boot willen of door Zweden willen gaan rijden...
Gnif... als we eenmaal op weg zijn zal het allemaal vanzelf wel rollen en dan maakt het ook niet meer uit...dan zijn we gewoon lekker aan het rondtrekken en gaan we gewoon met de wind mee.. :)
maar de bedoeling is dat we na Noorwegen toch naar het zuiden gaan afdrijven..

O jaaaa...
voor wie een mega-opblaaspop in de voortuin wilde plaatsen.. Sarah is in Noorwegen als ze 50 wordt :D