Riez,Gorge du Verdon,Trigance.. adembenemend mooi! - Reisverslag uit La Grave, Frankrijk van Mieke - WaarBenJij.nu Riez,Gorge du Verdon,Trigance.. adembenemend mooi! - Reisverslag uit La Grave, Frankrijk van Mieke - WaarBenJij.nu

Riez,Gorge du Verdon,Trigance.. adembenemend mooi!

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

29 Juni 2010 | Frankrijk, La Grave

Maandag 28 juni

We zijn echt wel weer op onze manier aan het rond trekken.. zoals we het plan hebben om naar Vaison de la Romaine te gaan en dan toch ineens richting Mont Ventoux te rijden.. en daar op de berg overnachten en er nog een dag doorbrengen
En nu zitten we intussen alweer een paar dagen verder en reden via Riez, Gorge du Verdon, Trigance.. en zijn nu net in La Grave op een camping. Het is een stuk koeler bij avond en nacht en daarom hebben we ook voor een camping gekozen zodat we het elektrische kacheltje kunnen gebruiken als het echt te koud wordt.
Trigance is een schitterend middeleeuws dorpje dat een kerkje uit de 15e eeuw heeft
We hebben daar door de straatjes gezworven en overnacht op een prachtig plekje met uitzicht over de vallei.
Dichtbij het dorpje Riez zien we een veld met een schitterende afstekende kleur paarse lavendel..
Jan wijkt even van de route af om er dichter bij te komen.. als we onze route vervolgen blijkt er een omleiding te zijn en de enige weg die overblijft is dwars door het plaatsje Valensole… een bijna nachtmerrie.. de weg werd zo smal en er stonden auto’s naast de huizen geparkeerd.. beiden waren we zo gefocust of we er tussen door konden rijden tot we een krakend geluid op het dak hoorden…shit we keken wel naar de breedte.. maar waren de hoogte vergeten in de gaten te houden.. daar was een tak.. een vrouw voor ons zat in haar autootje te telefoneren en ziet ons in de spiegel en scheurt met een rot vaart weg.. de bocht om in een zijstraatje.. alsof het ijzervretende monster er aan kwam.. haha.. ja nu lachen we maar wat knepen we hem op dat moment..
Krassen op het dak.. vooral op het kleine kunststof raampje.. maar dat is te vervangen.. :P
Soms kom je bij plaatsjes/stadjes waar bij binnenkomst van het gehucht aangegeven wordt dat er geen campers en auto’s met caravans in mogen rijden.
Afgelopen nacht hadden we ook weer zo’n mooi plekje aan een meertje dichtbij het meer Lac de Serre-Poncon.. via Savines-le-Lac rijden we richting Briancon een mooie route langs het meer en het is een gigantisch groot meer.. prachtige uitzichten en doordat het meer zo groot is ook zoveel bergen er rondom heen.
We komen hoger in de bergen en het wordt koeler.. iets wat eigenlijk een verademing is na een paar hele hete dagen.
Vooral Lupo had het hier toch zwaar mee.. er was geen beweging meer in hem te krijgen en onderweg gooiden we hem in het water om af te koelen.. in de Verdon en en in het meer.. :)
Drinken en zwemmen deed hij in het koude water..wij kwamen niet verder dan pootje baden.. jeeee wat was dat water koud!
Enfin..
We rijden over Col du Lautaret -2058m en bedenken even of we hier willen overnachten.
Nee.. toch maar naar die Cmping die 400 m lager ligt…

Helaas hebben we al een aantal dagen geen internet… en bij deze camping hoopten we wel te kunnen internetten.. even bijkletsen met Chenny.. maar ook nu weer geen internet..
Wel staan we hier pal onder de gletsjer de la Meije (berghoogte 3983m) en we hebben nog niet eerder zo dicht onder de gletsjer gestaan.. prachtig uitzicht dus.. een riviertje stroomt en dat klinkt lekker.. ondertussen zitten we met de kaart en kaartenboek op tafel om te kijken hoe we verder willen.
Heerlijk dat Jan en ik allebei zo gek op de bergen zijn.. we kicken nu we hier weer in de hogere bergen zijn.. dat het koeler is nemen we op de koop toe.. :D

Foto's komen nog want we staan hier midden in de dorpsstraat :) en gaan zo verder, jullie weten nu weer waar we ongeveer zitten.

Tot horens..
en dikke zoen..

Mieke en Jan

• 29 Juni 2010 - 18:22

Margreet:

Klinkt goed en lekker ontspannen. Behalve dan dat dakraampje dan. Verhuizen is minder ontspannen, zeker als er ook nog rampen gebeuren zoals vandaag! gelukkig weer opgelost en gaan we vrolijk verder.
    Hee luitjes, geniet er nog van!