We komen hier echt niet weg...
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Mieke
21 Juni 2010 | Frankrijk, Aubignan
Tussen de wijnvelden en olijfboomgaarden slingert een paadje waar we geen mens tegenkomen.. we stuiten op pruimeboompjes in het wild dus we hebben gauw een zakje gevuld en ook gekeken tussen de afgewaaide pruimpjes die op de grond lagen.. dat leken mij de rijpste.. dus de mooiste hebben we er uit gezocht..(van die minipruimpjes die de ‘Brummeltjes’vroeger in hun tuin hadden)
Het is echt prachtig om daar te lopen en komen uit in het stadje Beaumes de-Venise.
De huizen en nauwe straatjes van dit middeleeuwse dorpje steken af tegen de roodachtige zandstenen rotswanden met hun vele grotten. Het dorpje ligt aan de voet van het Courens-plateau, aan de voet van de beroemde Dentelles de Montmirail (een prachtig wandelgebied), in de luwte tegen de Mistralwind, in het zuidwesten van de Ventouxbergen.
Het is een sfeervol oud stadje waar we naar de ‘Notre Dame d’Aubune kapel ’ lopen.. helaas is daar nu een Gîte in en is de kapel gesloten. Vanaf dit punt kun je nog weer diverse kanten oplopen en wij gaan in de richting van een ruïne.. iets wat ooit een kasteel was in de twaalfde eeuw.
We lopen net onder de eerste richel van de Dentelles De Montmirail en hebben een prachtig uitzicht over de vallei. Na een lastig klauter weggetje naar beneden zijn we eigenlijk zo weer in het dorpje terug en met de wind in de rug ook weer heel snel in Aubignan. 14 km hebben we gelopen en deden er vijf en een half uur over… tsja er moesten natuurlijk ook heel veel veel foto’s gemaakt worden haha… :p
Weten jullie trouwens dat je een foto-viewer krijgt als je de grote foto aanklikt.
Zo kun je alle foto's bekijken.
Toedels
:D
21 Juni 2010 - 12:58
Miek37:
Zo dus jullie zijn lekker uitgewaaid. ;-) Mooie foto's, vooral die met de blauwe deur!
xxx -
21 Juni 2010 - 14:25
Marijke:
nou maar hier is het ook mmmoooooiiiii hoor en de zon schijnnt en het waait een klein beetje gr. doei marijke -
21 Juni 2010 - 18:15
Chenny:
Ziet er errug leuk uit allemaal, daar willen wij ergens de komende jaren ook wel naar toe!
En jullie? Zijn jullie ondertussen al op het punt om niet meer naar huis te gaan en ook rubbertramps te worden?
X van je bijna rubbertramp dochter -
21 Juni 2010 - 18:32
Chenny:
Bleek dat ik de helft van je foto's nog niet gezien had...!!!! Maar heb nu gelukkig eindelijk de lavendel en de klaprozenvelden gezien. Lekkere wijn maken ze in Beaumes, tikje vettige nasmaak?