Later als ik groot ben... - Reisverslag uit Aubignan, Frankrijk van Mieke - WaarBenJij.nu Later als ik groot ben... - Reisverslag uit Aubignan, Frankrijk van Mieke - WaarBenJij.nu

Later als ik groot ben...

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

17 Juni 2010 | Frankrijk, Aubignan

Later als ik groot ben.. ga ik de Mont Ventoux nog eens over fietsen..

~ ~ ~

Dat was de regel om in de titelbalk te willen zetten maar daar mogen niet zoveel letters is... :)

Zowel gisteren als vandaag zijn we gaan fietsen..
de lucht ziet er op het moment dat we willen vertrekken zo dreigend uit dat je je nog wel drie keer afvraagt of je echt wel weg wilt op de fiets en ja.. we gaan toch.. en gelukkig maar want onderweg zien we de stortbui vanuit de verte uit een donkergrijze wolk vallen en verder is het gewoon heerlijk om door dit stille landschap te fietsen.. alleen het knerpende geluid van de fietsbanden op de grindweg is het enige wat we horen.. zo stil is het hier.. Jan weet de mooie weggetjes wel te vinden.. met behulp van zijn GPS :)
We hebben Caromb bezocht en zijn daar in een heel oud kerkje geweest dat dateert uit 1300.. Zo rook het daar ook.. jemig wat een muffe lucht.. Jan vertelt me waar het begrip ‘rijke stinkerds’ vandaan komt.. nou.. daar.. onder uit die kerk volgens mij.. wat een rot lucht.. maar ’t kerkje was mooi ! : )

Vandaag fietsen we dit stuk nog een keer maar gaan dan door naar het plaatsje Modene en van daaruit naar St Pierre de Vassois.. maar daar blijf ik steken..was ons doel om naar Bedoin te gaan.. de weg wordt te stijgend en aangezien ik bijna kramp in mijn heupen krijg van het zware trappen stap ik af.. ik wil niet riskeren om vannacht te liggen kreperen van de pijn.. loop een stukje en probeer even later nog weer verder te fietsen..maar het is hier echt te stijgend en te zwaar voor mij.
We vinden het genoeg voor vandaag ook al zou Jan nog wel verder willen fietsen..
Als we terug fietsen gaat het als vanzelf.. we hoeven alleen maar te zorgen dat we niet te veel snelheid krijgen..
Als ik de wind langs me voel suizen weet ik waarvoor ik met het fietsen hiervoor zo heb geploeterd.. heerlijk.. !
Binnen een mum van tijd zijn we weer terug op de camping.

Ik heb net de groenten al gesneden en ga zo Jan’s favoriete zalmgerecht maken.

Foto's plaats ik vanavond wel even ..
ik ga zo eerst een lekker potje eten maken.

xoxox

• 17 Juni 2010 - 16:13

Chenny:

Dat gaat wel lekker met fietsen daar, als ik het zo hoor! Je komt zometeen helemaal afgetraind terug! ;-)
    Ik hoop dat mijn gps net zo goed gaat werken, zie mijn mail!

• 17 Juni 2010 - 16:25

Caroline:

hebben jullie ook meegekregen dat het noodweer is in zuid frankrijk? Gelukkig hebben jullie het droog gehouden

• 18 Juni 2010 - 07:02

Astrid.:

Hoi Mieke & Jan,

Ondanks het mindere weer maken jullie prachtige tochten en op de fiets nog wel ;-)
    Leuk via je foto's en verhalen mee te genieten.
    Heel veel plezier samen !!!

Groet,
    Astrid.

• 18 Juni 2010 - 20:33

Margreet:

He, zat je nou te plassen op het bruggetje??? :-)
    Vandaar al die overstromingen in Frankrijk!
    Veel plezier nog en hou je hoofd boven water!

• 21 Juni 2010 - 13:05

Miek37:

Ghehe, Lupo in 't mandje, heeft ie 't nu beter naar z'n zin als vorige keer?

Mooie kerk en ja die blauwe luikjes he, (assut maar blauw is hihi) lijkt mij ook wel wat op die leeftijd, lekker buiten tussen de auto's bijbeppen met de buufjes. ;-)