De Ardèche en de eerste Lavendel...
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Mieke
10 Juni 2010 | Frankrijk, Clansayes
We krijgen een vuurdoop als we in een plaatsje op zoek gaan naar een camperplaats.. we
zijn er bijna en nee hè.. nog twee honderd meter te gaan en de weg is opgebroken. we
kunnen niet verder en op de aanwijzingen van Lucie(tomtom) rijden we door straatjes die
onze tegenliggers ook ineens dood eng lijken te vinden.. als ik nog aan die gezichten denk voel ik mijn eigen hart... hahaha..
Na een paar zoekpogingen geven we het op en rijden we het dorpje weer uit en komen
hierdoor in Epernay terecht.. op een groot stadsplein met platanen aan de voet van de
basiliek daar..
Mijn zelfgemaakte paste.. een lekker wijntje erbij.. we eten het lekker naast de camper op en hebben het kerkkoor als achtergrondmuziek .. zaterdagavond en een dienst naast de deur.. en een vreselijk grote groep kraaien die vanuit die platanen proberen mee te zingen.
De schreeuwende kraaien beloven ons de volgende ochtend vroeg te wekken.
(07-juni)
In Avallon besluiten we op de camperplek dat deze te afgrijselijk is maar eigenlijk hebben we honger en willen we niet meer verder rijden. Toch kiezen we voor een camperplaats die 12 km verder ligt maar als we daar aankomen zien we na het eten dat het een hartstikke leuk oud stadje is.. Op deze CP hebben we aan de ene kant prachtig uitzicht op het stadje en aan de andere kant op de vallei.. Super!
Na het eten wandelen we het stadje in en als we de oude basiliek zien willen daar de volgende ochtend nog een keer naar toe om hem van binnen te bekijken.. en hij is echt mooi... het is heel licht in de basiliek door de vele ramen.
Ik weet nooit goed hoe ik foto's in grote kerken moet maken dus ik probeer maar wat terwijl Jan buiten wacht met Lupo. Bij dit soort dingen kunnen Jan en ik nooit tegelijk naar binnen.
Na de lunch rijden we zuidelijker.. we zijn eens aan een echte opfrisbeurt toe en zoeken
een camping in Fleurdeville aan de Saone.(8-juni)
Als we de volgende dag weer verder trekken komen we aan het eind van de middag in St Laurent du Pape aan.
De camping ligt in een gehucht dat omringt wordt door wijngaarden en bos… het lijkt ons wel leuk om even iets langer te blijven maar als we we de volgende ochtend in de loeihete zon staan zonder enige schaduw voor dat het donker wordt besluiten we toch maar een ander plekje te gaan zoeken. We vinden op de camping nog een folder over de Ardeche en besluiten de mooie groen/gele weggetjes op de kaart te gaan rijden. We zoeken de Pont-d’Arc op.
We vinden hem en gelukkig is de parkeerplaats groot genoeg en kan onze camper er nog bij op. We lopen naar beneden en maken er wat foto’s van.
Later als we er vanaf de weg nog weer op kunnen kijken naar beneden stoppen we nog een keer. Op diverse plekken hebben we prachtig uitzicht.
We overnachten bij een Cooperatieve wijngaard in St- Remèze waar het al vol staat maar we kunnen er nog net bij… :)
(9-juni)
En vandaag… ?
Na het bekijken van het dorpje wat echt wel heel mooi is rijden we de Ardeche weer uit.. ergens op een plekje onderweg is een schitterend uitzicht.. ik bleef in de camper en was met Lupo z’n snotneus bezig… maar Jan komt me op halen en zegt dat het grandioos is…volgens Jan moet ik eerst een klein stukje naast de weg afdalen en dat is het grandioos…
Nah… ik kan je vertellen .. na die gebroken pols van vorig jaar ben ik best wel voorzichtig maar als ik de diepte zie die Jan grandioos vind.. griezel ik… als je hier valt breek je volgens mij alles.. maar het uitzicht is grandioos… zoals Jan al zei..ik sta op een loodrechte rots en kijk naar de rivier beneden.. wel twee á drie honderd meter diep..
En we hebben onze eerste lavendelvelden gezien… eerst onderweg bij het lavendel museum http://www.ardechelavandes.com/ en als we onderweg zijn naar de camperplaats ( http://www.aire-de-toronne.com/ ) in Clansayes hier is de lavendel al echt paars. De foto’s staan nog op mijn kaartje.. misschien kan ik ze vanavond er nog bij plaatsen.. anders komen ze nog..
In ieder geval wel heb ik al weer een serie klaar staan die ik al wel kan plaatsen.
Groetjes en een dikke zoen
Mieke en Jan
10 Juni 2010 - 19:27
Caroline:
klinkt fantastisch!! Ben natuurlijk stiekem een beetje jaloers :D -
10 Juni 2010 - 19:30
Chenny:
Hoihoi, de verhalen klinken goed, als ik al geen zin had om te gaan dan heb ik het nu zeker wel! Leuke foto's! Zijn julle toevallig aan het fonnen (rond 21.15?). Ik kom niet op de fon in Nunspeet namelijk. Groetjes en ook van opa en tante Hanneke!