Als het verboden is, is het spannender toch...?
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Mieke
06 Juni 2013 | Frankrijk, Aubignan
Dus we kruipen door het gat in het hek waar we steeds bordjes op zagen dat we daar niet mochten wandelen en komen zo in de oker afgraving van Bedoin terecht… ooit van gehoord? Wij niet in ieder geval.. maar eigenlijk zijn we perplex wat we het hier aantreffen terwijl we vorig jaar al twee keer op deze camperplaats geweest zijn… nog niet eerder zo ver door gelopen toen Lupon uitgelaten moest en daardoor deze hekken gemist..
We waren brutaal en zijn niet voor een gat te vangen.
We lopen er in en lopen door tot we bijna aan het eind zijn.. en later lopen we er bovenlangs nog omheen..
Ons eerste dagje in zuid Frankrijk zorgt al weer voor een verrassing.. het was een fantastisch rondje.. zoals over de zandverstuiving maar dan maar nu rood en geel en ach wat ..
Verboden? ;-)
We spreken een Brits stel op de camperplaats en op zaterdag geven zij ons een kaartje van Bedoin, gekregen bij het toeristenburo.. een kaart van de omgeving en ze leggen uit hoe zij ergens naar toe gefietst zijn om vandaar de Ventoux op te lopen.. het was hun niet gelukt om naar de top te lopen en wij weten al dat wij dat ook niet gaan doen...;-)
Maar we zijn wel op hun aanwijzing vanaf de camperplaats naar het pad gelopen waar de kloof begint waardoor zij terug zijn gekomen.. we lopen ongeveer 12 km.. het is een prachtige route en als we terug zijn heb ik geen poot meer om op te staan..gelukkig lag er al een zak met diepvries paella in de koelkast en ik roerbak er nog wat extra broccoli bij.
We hebben weinig/geen internet want onze externe wlan is kapot en dat ding was veel sterker als de wlan van de laptop.. maar helaas.. hij doet het niet dus we ontvangen bijna geen wifi op dit moment.
Zondag is echt een luie dag.. we zitten in de zon naast de camper en proberen of we internet verbinding krijgen maar dat gaat zo vreselijk moeizaam dat we er mee stoppen.
We zitten de rest van de dag te lezen en ik heb m’n eerste boek ondertussen uit.
Als dit zo door gaat heb ik straks niet genoeg boeken bij me.
Op Maandagochtend is er markt in Bedoin en we van vorig jaar dat die leuk is.. een grote uitgebreide markt voor zo'n klein dorpje met veel lokale produkten.. het blijft leuk ik wil wel weer van alles kopen. Op de markt komen we een collega van Jan tegen.
Na de lunch rijden we weg uit Bedoin en terwijl we eigenlijk naar Aubignan wilden om daar op een camping te gaan staan besluiten we eerst naar Le Baux de Prov. te gaan. We willen heel graag de nieuwe show zien van Carrières de Lumières zien. Morgen is het nog niet zo warm en we weten dat het bij het uitkijkpunt bij Caves de Sarragan vol met hoge pijnbomen staat dus daar overnachten we en staat de camper voor de volgende dag mooi in de schaduw voor Lupo. Hij kan niet mee en zal dan in de camper moeten blijven. Maar nu vanavond zijn we na het eten van een pizza’tje alvast naar Les Baux gelopen. En natuurlijk willen een verboden pad inlopen.. we vinden nog een gedeelte van de oude groeve en het leukste zijn de handtekeningen op hoogte van een eeuw geleden. Verliefd en terug in de geschiedenis.. mensen die stiekem op de muur van de groeve kalkte.. en wij stiekem om er een foto van te maken.
En de show van van Carrières de Lumières was mooi.. de show van vorig jaar indrukwekkender.. toch blijven we drie series kijken.
We gaan terug naar de camper.. lunchen en lopen daarna nog een keertje met lupo naar het oude Les Baux de Provence.
Later in de middag rijden we door naar St Remy de Provence maar de camping waar we heen wilden was vol en rijden we door naar Gordes waar een camperplaats is.
En nu vandaag(woensdag) zijn we ondertussen op de camping beland in Aubignan,
Grappig.. want de Britten die we in Bedoin ontmoet hebben op de camperplaats komen we in Sarrians tegen bij het servicepunt voor campers.. Ze hadden de camper herkend en staan hard te wuiven.. we spreken even met elkaar en kennelijk sta ik deze camping zonder speciale voorzieningen zo op te hemelen dat ze even later bij ons komen vragen waar die camping is.
We leggen het uit.. ik schrijf de naam van de camping op zoals ik hem herinner.. vertel dat het op 7 km afstand is van het servicepunt.
Vanavond na de afwas staat Jane ineens bij de camper onderweg naar het douchegebouw.. :D
Ze zijn na ons vertrek bij het servicepunt vertrokken van die camperplaats omdat het ineens heel rumoerig is met een groep hangjongeren.. vonden het daar niet leuk meer en zijn blij dat ze deze camping ook hebben kunnen vinden en vragen of we morgenavond wat bij hen komen drinken. Leuk !
06 Juni 2013 - 13:33
Joost Bogaarts:
Leuk dat jullie weer genieten, en hoor dat het weer ook weer szomers begint te worden,
Dus wees lief voor elkaar en GENIET van jullie vrijheid. -
06 Juni 2013 - 15:54
Chenny:
Klinkt goed hoor! Jullie zijn zo te lezen en te zien lekker vakantie aan het vieren!
XXX -
06 Juni 2013 - 20:57
Astrid:
Zo te zien en te lezen is het heerlijk in Zuid Frankrijk !
Lekker genieten en vooral veel dingen doen die niet mogen... ;-)
Groetjes ! -
06 Juni 2013 - 21:50
Hinke:
wat heb je weer prachtige foto s gemaakt! Ik geniet weer volop mee en zo te zien genieten jullie er ook weer fijn van! ga zo door, liefs Hinke -
09 Juni 2013 - 19:19
Margreet:
Ach Mieke, worden jullie nooit volwassen?
Allemaal dingen doen, die niet mogen?
En dan Lupo verwijten dat hij op een kleedje ligt, waar hij niet op mag.
Het lijkt trouwens wel bij die okergroeve of jullie in Israel in de woestijn waren, en bij die groeve bij Les Beaux in Egypte. Waren jullie daar stiekem? -
09 Juni 2013 - 21:17
Mieke :
Margreet, alles is zoals het is.. en niets is zoals het lijkt ;-) -
11 Juni 2013 - 18:43
Miek37:
Heej meis, net gelezen, wat een heerlijk verhaal weer en wat een schattig plaatsje dat Bedoin! xxx